11.5 C
Zenica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Naslovnica Aktuelno Potvrđeno iz FSBiH: Zmajevi gostuju u Los Angelesu 18. decembra

Potvrđeno iz FSBiH: Zmajevi gostuju u Los Angelesu 18. decembra

Foto: N/FS BiH

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih država.

Iz Fudbalskog saveza BiH potvrđeno je da će Zmajevi 18. decembra gostovati u Los Angelesu.

– Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine će 18. decembra 2021. godine odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Meč će biti odigran na stadionu Dignity Health Sports Park u Los Angelesu – saopćeno je iz FSBiH.

U Ameriku vjerovatno neće putovati naši najbolji fudbaleri (Edin Džeko, Miralem Pjanić, Rade Krunić), a ovaj duel bit će prilika da selektor Ivaylo Petev isproba neke igrače koje je manje koristio u kvalifikacijama, kao i pojedince iz PLBiH (Nemanja Bilbija, Josip Ćorluka, Andrej Đokanović…), te igrače koji nastupaju u inostranstvu, a rijetko su dobijali priliku među Zmajevima (Dino Beširević, Jasmin Mešanović, Marko Mihojević…).

Prijateljski susret u decembru mjesecu bit će treći međusobni duel između BiH i SAD. U prvom odigranom na stadionu Asim Ferhatović Hase 14. avgusta 2013. godine Amerika je pobijedila sa 4:3. Dva gola za bh. tim je postigao Edin Džeko, a jedan Vedad Ibišević. Jozy Altidore je postigao 3 gola za SAD, a u strijelce se upisao i Eddie Johnson.

Drugi meč ovih selekcija odigran je 28. januara 2018. godine na StubHub centru u Los Angelesu i završen je neriješenim rezultatom 0:0.

Zmajevi će 13. i 16. novembra igrati susrete kvalifikacija zta Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine, a četiri boda vode nas u baraž.

Hide picture