Održan sastanak Sekcije ugostitelja Udruženja poslodavaca Zenica s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem

U Velikoj sali Grada Zenica održan je sastanak Sekcije ugostiteljske djelatnosti, koja djeluje u sastavu Udruženja poslodavaca Zenica s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica Gradonačelnika za privredu i upravljanje razvojem Amra Mehmedić, pomoćnik Gradonačelnika za inspekcijske poslove Haris Pinjić i pomoćnica Gradonačelnika za urbanizam Bojana Primorac.

Predsjednik Sekcije ugostiteljske djelatnosti Senad Džanić se u ime članova Sekcije zahvalio gradonačelniku Kasumoviću i njegovim saradnicima za podršku u radu Sekcije.

Također je informisao Gradonačelnika o aktivnostima Sekcije.

Razgovarano je o aktuelnim problemima i izazovima sa kojima se susreće Sekcija ugostiteljske djelatnosti, posebno nakon proglašenja pandemije koronavirusa.

U svom obraćanju ugostiteljima gradonačelnik Fuad Kasumović je naveo: „Gradska uprava na sve načine pokušava pomoći raznim sektorima privrede, pa tako i Sekciji ugostiteljskih djelatnosti. Kada govorimo o ugostiteljstvu, želim da naši ugostitelji budu primjer izvrsnosti u pružanju usluga. Ranije sam rekao da će se resorne službe maksimalno uključiti da na najbolji način unificiramo bašte ugostiteljskih objekata. Želimo čuti i vaše prijedloge, a Gradska uprava sa mnom na čelu vam je na raspolaganju u granicama svojih nadležnosti i mogućnosti“.

Zaključeno je da je saradnja Udruženja poslodavaca Zenica i Gradske uprave Zenica izuzetno dobra i tako će se nastaviti i u budućnosti.