KŠC “Sveti Pavao” organizovao tradicionalnu manifestaciju “Dani kruha”

U prostorijama Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ održana je tradicionalna manifestacija „Dani kruha“.

Poruka koja je i danas odaslana jeste zahvalnost čovjeka za rad njegovih ruku, za ono što mu je zemlja donijela, ali isto tako i zahvalnost dragome bogu za sve ono što nam je darovao.

„Katolički školski centar Sveti Pavao u Zenici, od svoga osnivanja 1995. godine pa do danas, izuzev prošle godine, tradicionalno organizuje manifestaciju „Dani kruha“. Poruka koja se želi poslati je višeslojna, od zahvalnosti čovjeka za rad njegovih ruku, za ono što mu je zemlja donijela, ali isto tako i zahvalnost dragome bogu za sve ono što nam je darovao preko ljeta i ono što smo mi kao ljudi uložili.

Naravno da živimo u ovo modernom vremenu kada sa sve manje cijeni rad ljudskih ruku, odnosno ono što čovjek zasije, što proizvede i što na svoj način donese na sto. Ovom izložbom mi želimo odgajati naše učenike da cijene taj rad ljudskih ruku, te potaknuti naše učenike, roditelje, djedove i bake da se priključe“, kaže velečasni Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC „Sveti Pavao“.

Osim kruha i krušnih proizvoda, te različitog sjemenja, na izložbi su se mogli vidjeti i drugi prehrambeni artikli iz kućne proizvodnje.

„Ovdje možemo vidjeti prekrasne darove, plodove zemlje. To je sve što su naši roditelji pripremili i donijeli da bi smo djecu odgojili, a slavljem „Dana kruha“ odgajamo djecu za 3 glavna segmenta, da zahvalimo bogu za sve plodove zemlje, onda segment solidarnosti, da to dijelimo sa drugima, te ekologija koja je danas toliko suvremena“, rekla je sestra Hermina Rotim.

Krušne prerađevine, ajvar, pekmez, dio je izložbe koja je imala i humanitarni karakter. Prikupljena sredstva od prodaje biće iskorištena za realizaciju školskih projekata i za pomoć učenicima koji su u potrebi.(R.Š.)