Gradonačelnik Kasumović nagradio Edina Konjića, pobjednika turnira “Zenica table tennis Open 2021”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je danas u svome kabinetu Edina Konjića, bosanskohercegovačkog reprezentativca i člana Stonoteniskog kluba Mladost iz Zenice.

Konjić je nedavno trijumfovao na 6. Međunarodnom otvorenoom turniru u stonom tenisu “Zenica table tennis Open 2021” u najatraktivnijoj kategoriji seniora.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, povod za ovaj sastanak bio je odavanje priznanja zeničkom stonoteniskom šampionu za sve postignute rezultate.

“Pozvao sam te kako bih te nagradio u ime Grada Zenica sa 1.000 KM za sve tvoje uspjehe. Koristim priliku i da ti čestitam na zavidnim rezultatima, a na ovaj način želim da znaš kako imaš apsolutnu podršku Grada Zenice. Podržavam sve sportske kolektive, ali i pojedince, koji postižu zapažene rezultate. Vjerujem da će ovakvih susreta u budućnosti biti još, odnosno da ćeš i dalje nastaviti biti najbolji u stonom tenisu gdje Zenica može biti ponosna na STK Mladost i sve njene članove”, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Bh. reprezentativac Konjić zahvalio se na pozivu i novčanoj nagradi, koji je tom prilikom gradonačelniku uručio zahvalnicu kluba za podršku u realizaciji i odigravanju 6. Međunarodnog otvorenog turnira, te dres zeničkog stonoteniskog premijerligaša.

“Neizmjerno se zahvaljujem na nagradi koju ste mi odlučili dati, a koja je zasigurno podstrek više da nastavim biti još bolji. Hvala što ste oduvijek imali sluha za sport u našem gradu, što ste pokazali i na mom primjeru. Pratim sva dešavanja i moram priznati da Vam nije jednostavno. Divim se kako uspijevate sve stići, a da pri tome ne zaboravite ni na jednog sugrađanina”, rekao je Edin Konjić.