Održana prva radionica u sklopu projekta AGORA

U organizaciji Grada Zenica i Agencije ZEDA održana je Prva radionica u sklopu AGORA Projekta – „Identifikacija i prioriteti“.

Radionici su prisustvovali zenički privrednici, predstavnici Gradske uprave Zenica, Agencije Zeda,  predstavnici nevladinog sektora, te predstavnici Univerziteta u Zenici.

Aktivnostima na radionici i implementacijom projekta AGORA planirano je unaprijeđenje gradske imovine (poslovni prostori, društveni domovi, poslovni inkubator, TechnoPark), a na istoj su predstavljene tehničke karakteristike objekta Aneks B u Poslovnoj zoni Zenica 1 .

Na radionici se također raspravljalo i o perpektivi razvoja poduzetičke strukture, u okviru koje je uslijedila panel diskusija o budućim funkcijama Aneks B objekta, te potencijalima drugih nedovoljno korištenih objekata, iz perspektive stejkholdera.

AGORA je projekat koji se provodi i finansira u sklopu EU INTERREG Dunavskog transnacionalnog programa. Konzorcij projekta okuplja 28 partnera iz 14 zemalja, od čega 10 gradova. Grad Zenica ima status partnera, a Zenička razvojna agencija ZEDA status pridruženog partnera.

Više informacija o AGORA projektu možete pročitati na linku https://www.zenica.ba/centar-za-investitore/aktuelni-projekti/agora/