Ajla Selimović iz ŽKK Čelik na širem spisku košarkaške reprezentacije BiH

Prema najavama iz Košarkaškog saveza BIH naredna takmičarska sezone 2021/22 godine trebala bi da starta 16.oktobra.

Zenica će ove godine imati dva predstavnika u društvu najboljih. Uz mušku ekipu Čelika tu je i Košarkaški ženski klub Čelik. Izabranice trenera Armela Mujakovića odlično su odradile pripremni period i spremno dočekuju početak lige.

„Mi smo krenuli sa pripremama 8. avgusta. Dobar dio priprema smo odradili u Zenici. Odigrali smo turniru na Vlašiću gdje smo igrali sa ekipama Konjica i Zrinjskog, te još nekoliko prijateljskih utakmica. Ja sam zadovoljan sa napretkom svog tima. Mislim da smo jedna od najtalentovanijih ekipa u regionu, samo je pitanje da li ćemo ostati skupa. Ako ostanemo za jedno tri do četiri godine mogli bi da napravimo dobre rezultate u ženskoj košarci“, optimista je trener Armel Mujaković.

Na spisku selektora ženske košarkaške reprezentacije BIH, Gorana Loje, za novembarske kvalifikacije našle su se četiri igračice koje su nastupale ili nastupaju za Čelik. To su Matea Tavić, Sara Heljić i Nedžla Kovačević. Prvi put na širem spisku seniorske reprezentacije je i Ajla Selimović iz Čelika.

„Ovo je moj prvi poziv za A selekciju i veoma sam ponosna na to. Dosadašnji trud i rad se isplatio. Još ću jače i kvalitetnije trenirati kako bi jednog dana i zaigrala za tu selekciju. Pripreme smo jako dobro odradili. Nadam se da ćemo ostati u vrhu tabele sa ekipama Orlova, Banovića i Feniska“, izjavila je za Zenicainfo.ba Ajla Selimović, kapiten Čelika.

U prvom kolu košarkaškog prvenstva BIH za žene Čelik će 16. oktobra ugostiti sastav Leotara.(M.P.)