Tužilaštvo ZDK formiralo predmet protiv Fadila Jaganjca, savjetnika ministra unutrašnjih poslova

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona formiralo je predmet protiv Fadila Jaganjca, savjetnika ministra unutrašnjih poslova ZDK, potvrđeno je iz ove pravosudne institucije za “072info”.

“Uvidom u evidencije ovog Tužiteljstva utvrđeno je da je dana 01.10.2021. godine zaprimljena prijava podnesena Federalnoj upravi policije od strane Kasumović Fuada protiv Jaganjac Fadila, zbog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. KZ FBiH”, naveli sui z Tužiteljstva.

Zbog zaštite donošenja konačne tuzilačke odluke, a u smislu odredbe člana 13. stav 3. u vezi sa članom 6. Zakona o slobodi pristupa informacijama u FBiH (,,Službene novine FBiH, broj 32/01 i 48/11 ), ne možemo vam dati više informacija o predmetu – kažu iz Tužilaštva ZDK.

Inače, na danas održanoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi Zenica gradonačelnik Kasumović iznio je tvrdnje da mu se pokušava namontirati proces u slučaju “Zenicatransa” i to uticajem Jaganjca na ljude koji su u srodstvu sa njegovim bliskim saradnicima kako bi dali lažnu izjavu i uspjeli u montiranju procesa, piše 072info.

Naš portal i RTV Zenica će narednim informativnim emisijama ići tragom ovih informacija i o svim detaljima blagovremeno upoznati javnost.