Čelik bez problema do pobjede nad Batonom

Foto: Facebook/NK Čelik Zenica

Nogometaši Čelika danas su u Zenici u okviru 8.kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” savladali tim Batona iz Sarajeva rezultatom 4:0.

Zeničani su pred 1000 gledatelja na Bilinom polju od prve minute krenuli sa napadima prema golu gostiju iz Sarajeva, a u drugoj minuti već su imali šansu da povedu 1:0, međutim šut Popovića sa bijele tačke završio je preko gola. Nije to ništa promijenilo u igri domaćeg tima, koji ipak do vodstva stiže u 11. minuti, nakon sjajne solo dionice i udarca sa oko 15- metara gol postiže Harun Vardo za vodstvo Čelika 1:0. Imao je tim iz Sarajeva par šansi, ali je mladi golman Durmo u nekoliko navrata sjajno intervenisao.Na novi gol se čekalo sve do 45. minute kada je Kolić ubacio s desne strane, a Sivac glavom s par metara postiže gol za 2:0. Kada su svi mislili da će se poluvrijeme okončati tim rezultatom, crno-crveni postižu još jedan gol, Šehić je ubacio s desne strane, a lopta nikoga nije dirala u petercu, te je završila u golu za vodstvo Čelika 3:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Kako je završilo prvo, tako je počelo i drugo poluvrijeme, golom u mreži gostiju. Kolić je pobjegao svojim čuvarima, koji ga ruše u petercu, a glavni sudija Edib Sikira pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca je Selim Žuna, kojem je to bio sedmi gol sezone za visoko vodstvo Čelika rezultatom 4:0. Nakon četvrtog gola, domaći trener izveo je iz igre nekoliko standardnih igrača, te su šansu dobili mladi rezervisti. Do kraja utakmice nije bilo više golova, te je meč okončan konačnim rezultatom 4:0 za Čelik.

Čelik je nakon današnje pobjede i tri boda sada u samom vrhu tabele sa 17 bodova. Ekipa Batona iz Sarajeva ostala je na 13 poziciji sa sedam bodova. U narednom kolu Zeničani će na gostovanje Rudaru iz Breze, dok će Baton dočekati ekipu Mošćanice.

Čelik:Durmo, Šehić, Šabić, Popović, Salkić, Žuna, Kolić, Sivac, Mahmutović, Vardo i Smajić. Trener: Pavle Skočibušić.

Baton: Hadžić, Lukovac, Pašić, Kadrić, Geca, Sarvan, Ramović, Pintol, Halilagić, Kaljić i Čorbo. Trener: Alaedin Vratanović.

sportsport.ba