U toku radovi na iskopu razvodne mreže u mjesnoj zajednici Briznik

Gradska uprava nastavlja sa realizacijom projekata koji imaju za cilj unapređenje kvalitete života u svim mjesnim zajednicama.

U toku su radovi na iskopu razvodne mreže u Mjesnoj zajednici Briznik, a povjereni su firmi SIGMA-SK d.o.o. Zenica. Radi se o realizaciji shodno Ugovoru o izvođenju radova na izgradnji razvodnih mreža iz pet zasebnih rezervoara Briznik 1, Briznik 2, Čauševići, Čauševići 2 i Lužnice u Mjesnoj zajednici Briznik.

„Mi smo uglavnom rješili ostale probleme u ovoj mjesnoj zajednici. Rješili smo putnu infrastrukturu a nedavno je renoviran i društveni dom. Imali smo dva velika problema i to vodosnabdjevanje kao i kanalizaciju, te smo zahvaljujući Gradskoj upravi koja je odobrila novčana sredstva na putu i to da riješimo. Mjesna zajednica Briznik sastoji se od pet lokalnih vodovoda koji broje otprilike 50 domaćinstava. Sekundarna mreža se radi na svih pet lokalnih vodovoda. Na ovaj način bit će zamijenjene stare i dotrajale cijevi a bit će ugrađeni i vodomjeri kako bi se mogla kontrolisati potrošnja vode. U sklopu ovih radova planiramo raditi još jednu bušotinu kako bi povećali dotok vode“,  kazao je Venad Brkić, predsjednik Mjesne zajednice Briznik.

Vrijednost radova iznosi 271.543,91 KM, počeli su prije deset dana, a planirano je da budu okončani do kraja godine. (B.D.)