Gradonačelnik Kasumović u posjeti MZ Lukovo Polje, radovi na ambulanti sa apotekom u završnoj fazi

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, zajedno sa saradnicima, obišao je mjesnu zajednicu Lukovo Polje gdje su pri kraju radovi na izgradnji objekta u kojem će biti smještana ambulanta, apoteka i društveni dom.

„Danas smo u jednoj od većih mjesnih zajednica koja je nažalost u prošlo vrijeme bila zapostavljena. Nije imala ni porodičnu ambulantu, ni apoteku, a što je veoma bitno za mještane ovog naselja, nisu imali ni svoj društveni dom. Gradska uprava rješava jednu po jednu mjesnu zajednicu. Iza mene se nalazi zgrada moderne ambulante, apoteke i prostora mjesne zajednice, koja je u završnoj fazi. Danas smo tu da vidimo da li će se na vrijeme radovi završiti. Zahvalan sam firmi „Almy transport“ koja je dobila na javnom tenderu ovaj posao. Rade kvalitetno, a zadovoljan sam i zato što će mještani Lukovog Polja imati adekvatne uslove za druženje i za ambulantu i apoteku, imaće sve na jednom mjestu“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Vrijednost investicije iznosi oko 600.000,00 KM, a sredstva su obezbijedili Grad Zenica i JU „Dom zdravlja“ Zenica. (R.Š.)