Adni Hasanić Nagrada za animaciju i glumu na 22. LUT FEST-u

Predstava „Psić boje neba“ u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u srijedu, 22. septembra je izvedena u okviru 22. međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu LUT FEST 2021. u Istočnom Novom Sarajevu. Tekst i režiju predstave potpisuju Darko Kovačovski i Nadia Vasileva, kao i kreaciju i izradu lutaka.

Žiri 22. Lut festa radio je u sastavu: predsjednik prof . Bonjo Lungov (Bugarska), članica Zorana Milošaković Tasić (Srbija), član Mladen Janković (BiH) i član Ognjen Begović (BiH) i dodijelio je Adni Hasanić Nagradu za animaciju i glumu za ulogu mesarke Keti u predstavi „Psić boje neba“ u režiji Darka Kovačovskog i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Na ovogodišnjem 22. međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu LUT FEST 2021. u Istočnom Novom Sarajevu učestovavalo je petnaest  pozorišta iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Estonije, Rusije i Belgije.