Predstava Pozorišta Prijedor u sklopu petog dana 20. festivala bh. drame

FOTO: FB-Bosansko narodno pozorište Zenica

Peta predstava u okviru Takmičarskog programa će biti izvedena večeras, 16. septembra u 19:30 na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Publika će večeras imati priliku uživati u izvedbi predstave “Nije čovjek ko ne umre”.

Predstava je rađena prema tekstu Velimira Stojanovića, u režiji Marka Misirače i u produkciji Pozorišta Prijedor.

Petog dana 20. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. u okviru online Pratećeg programa na Youtube kanalu BNP Zenica u 17 sati, bit će upriličena promocija knjige Almira Bašovića “Kalemi i biljezi”.O knjizi pored autora govore: Nenad Rizvanović, Naser Šečerović i Lamija Milišić. Promociju knjige moderira Merima Handanović.

Prema riječima reditelja Marka Misirače: “Ova predstava je praizvedbu imala u Kamernom teatru 70-ih godina i to je bila kultna predstava Kamernog teatra iz Sarajeva. 1992. godine je rađena ovdje sa jednom sjajnom ekipom glumaca. Sada, u jednoj novoj postavci, ova priča, pored te svoje tragikomične priče o zatočenosti pacijenata, ima obrise ovog vremena, da su ti ljudi koji su nacionalno različiti bili učesnici rata“.

U predstavi igraju: Aleksandar Stojković, Dean Batoz, Želimir Rivić, Siniša Vučićević i Mirela Predojević.

Sutra, 17. septembra planirana izvedba predstave “Ništa nas ne smije iznenaditi” u koprodukciji Pozorišta mladih Sarajevo i Internacionalnog teatarskog festivala MESS Sarajevo se otkazuje iz tehničkih razloga.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i XX festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.

klix.ba