Reprezentacija Kuvajta bolja od “Čelika”

FOTO: rkcelikzenica.net

U prijateljskoj utakmici u Sarajevu rukometaši reprezentacije Kuvajta savladali su RK “Čelik” rezultatom 41:29 (poluvrijeme 16:14). Igrači “Čelika” su u utakmicu ušli sa isuviše respekta i bojažljivo prema protivniku, što se već na startu odrazilo na rezultat.

Već na samom početku reprezentativci Kuvajta su stvorili solidnu gol razliku koja se tokom utakmice povećavala. I prvo i drugo poluvrijeme je završeno sa po šest golova razlike u korist Kuvajćana.

Igrači RK “Čelika” još neuigrani

Na igračima RK “Čelika” se vidjelo da neuigrani i da im je ovo tek treća prijateljska utakmica. Prije Kuvajta “Čelik” je pobijedio ekipu RK “Jajce”, te izgubio od premijerligaša RK “Iskre” Bugojno. S druge strane, Kuvajćani se već dvadeset dana nalaze na pripremama u Bosni i Hercegovini i odigrali su veliki broj prijateljskih utakmica.

Kod “Čelika” je najviše golova postigao Ante Dragičević (ukupno 8), koji je bio i nepogriješivi izvođač jedanaestaraca. Amar Kobilica je postigao 6 a Edin Gušić 4 gola. Danijel Jurić je bio strijelac 3 gola, a prva 2 gola na startu utakmice za ekipu “Čelika” postigao je Faris Mrako.

Golmani Čelika su bili solidni: Mevludin Čehajić zabilježio je 12, a Dženan Hodžić 7 odbrana.

rkcelikzenica.net