FOTO: Gradonačelnik Kasumović uživao u posjeti mališana predškolske ustanove “Hud-Hud” Zenica

Radnu svakodnevnicu gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je na manje od pola sata zamijenio druženjem sa djevojčicama i dječacima iz Privatne predškolske ustanove “Hud-Hud” Zenica. Ovo je prva posjeta ovog tipa gradonačelniku Zenice, koji je razgovarao sa mališanima i njihovim odgajateljicama, te im uručio prigodne poklone.

“Djeca su uvijek dobrodošla u Gradsku upravu Zenica. Ovo je njihov grad i tako se trebaju osjećati. Od malih nogu trebaju učiti o svome Gradu, razvijati ljubav prema lokalnoj zajednici i državi ali i načinu njegovog funkcionisanja i uređenja. Počašćen sam posjetom, kao i zahvalnicom koju su mi uručili”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Kako su kazali predstavnici ove predškolske ustanove, prethodnih dana u okviru sedmične teme “Zanimanja”, obrađivala se i tema gradonačelnika.

“Kako bismo djeci što više približili ovo zanimanje, željeli smo organizovati posjetu kabinetu, da se djeca i lično upoznaju sa našim gradonačelnikom. Posebno nam je drago što smo upravi mi prvi koji smo imali priliku za posjetu ovog tipa”, Munira Kavazović, odgajateljica predškolske ustanove “Hud-Hud”.