Završen rok za dostavljanje prijava za izbor novog policijskog komesara

Sa 23. augustom završen je rok za dostavljanje prijava svih zainteresovanih kandidata za konkurs za izbor novog policijskog komesara.

„Prema informacijama iz stručne službe imamo ukupno šest kandidata, međutim još ne znamo ukupan broj prijavljenih s obzirom da se prijava mogla podnijeti i putem pošte. Nezavisni odbor za izbor policijskog komesara u narednih nekoliko dana sazvat će sjednicu na kojoj će biti razmatrane prijave kandidata, provjeravati dokumentacija i u skladu sa propisima, član 33. i 35. Zakona o unutrašnjim poslovima ZDK, bit će utvrđena rang lista“, kaže Almir Redžić, predsjedavajući Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara ZDK.

Konačna rang lista bit će dostavljena ministru unutrašnjih poslova ZDK koji je dužan sačiniti listu od dva najbolja kandidata, te listu uputiti Vladi ZDK koja treba izvršiti imenovanje novog policijskog komesara.

Prema informacijama koje su proteklih dana objavili određeni mediji na konkurs su se prijavili glavni inspektori Adis Imamović i Admir Gazić, samostalni inspektori Rusmir Šišić, Vahidin Topalović, Nermin Šehović i Hidajet Krehmić. (R. Š.)