U prvom kolu “Fortuna” dočekuje ekipu “Vareša”

U narednoj sezoni u Kantonalnoj ligi grad Zenica će ponovo imati pet predstavnika. Najuspješniji u prošloj sezoni bio je “Čelik” koji se plasirao u Drugu ligu.

Osim “Čelika” odlične rezultate postigao je i nogometni klub “Fortuna”. Izborili su četvrto mjesto i stigli do finala kupa ZDK, gdje su zaustavljeni od “Stupčanice”. Pripreme za narednu sezonu “Fortuna” je počela 15. jula.

„Odigrali smo turnir u Visokom i seniori su osvojili prvi trofej u klubu. Pobijedili smo reprezentaciju Novog Grada sa 2:0 i u finalu ekipu “Rudara” iz Kaknja iz penala 5:4, a u regularnom dijelu bilo je 1:1. Treća pripremna utakmica je bila sa Rudarom iz Han Bile i pobijedili smo ih 6:1. Napustio nas je jedino Mahir Karić, najbolji strijelac Kantonalne lige koji je otišao u Žepče, a ostali su ostali u klubu“, izjavio je za Zenicainfo.ba, šef stručnog štaba NK “Fortuna”, Armin Bujak.

Armin Bujak

Iz “Čelika” su stigla dva juniora Oruč i Karić, a prvom timu su se priključilo još pet igrača iz vlastitog omladinskog pogona.

Ambicije u narednoj sezoni su borba za vrh tabele, kao i učešće u Kupu Federecije BiH.

„Ambicije će zavisiti od finansijskih sredstava, a imamo kvaliteta za viši rang. U kupu nas očekuje nastavak u federalnom dijelu, a u četvrtak 19. augusta je izvlačenje. Koga god dobijemo, borit ćemo se kako bi postigli uspjeh od prošle godine“, optimista je trener Armin Bujak.

Tajna uspjeha zeničke “Fortune” je u mladosti i zajedništvu ekipe, zatim želje za dokazivanjem, a posjeduju zavidan kvalitet što su dokazali i prošlih sezona.

„Pripreme teku odlično.Mi smo prije svega prijatelji van terena, a na terenu smo jedna velika porodica. Mislim da možemo izboriti ulazak u Drugu ligu Centar jer smo jedna od najmlađih ekipa u ligi“, kazao je kapiten ekipe Tarik Huzbašić.

Tarik Huzbašić

Naredna takmičarska sezona u Kantonalnoj ligi starta 28. i 29. augusta, a u prvom kolu “Fortuna” će ugostiti ekipu “Vareša”. (M. P.)