Trinaesta večer, „Šetnica Osmijeha“ i svečano zatvarenje festivala sa Duvačkim orkestrom Zenica

Na samom kraju ovogodišnjeg Zenica Summer Festa, kao šlag na tortu došli su naši nam najmlađi.

Trinaesti, ujedno i zadnji festivalski dan, na Trgu Alije Izetbegovića održana je treća po redu „Šetnica Osmijeha“ u organizaciji Tropic Event Teama i Family centra Ekran Zenica. Ove godine mališani su uživali u velikom broju zabavnih aktivnosti sa akcentom na sportska i rekreativna takmičenja. Događaj koji je na prvom Zenica Summer Festu izabran kao najbolji događaj, ove godine pripremio je veliki broj zabavnih aktivnosti. Pored velikog broja igara i maskota, djeca su se takmičila na sportskim poligonima. Prvi od njih je poligon spretnosti, takmičenje na balans biciklima za uzrast 3-6 godina i na svojim biciklima uz savladavanje prepreka za uzrast 6-12 godina. Organizatori su obezbijedili vrijedne nagrade za pobjednike poligona, a svaki takmičar za učešće dobio je mini poklon kao utješni nagradu. Kao i prethodnih godina neizostavan dio šetnice su bile i naše službe grada: Vatrogasci, Hitna Pomoć, Policija, Crveni Križ, a posebno iznenađenja bila je Gorska služba Grada Zenice, koji su mališane oduševili spustom niz zgradu. Mališanima su se video porukom obratili dobro poznati Filip i Zaga.

Istu večer na Trgu Alije Izetbegovića  uz Duvački orkestar Zenica zatvoren je Zenica Summer Fest 2021. Duvački orkestar Zenica je zajedno sa građanima Zenice proslavio svoju 95 godinu rada.

U nedjelju, 15. augusta biti će održan Međunarodni tamburaški susret „Tamburica“ na Trgu Alije Izetbegovića u 20:30 h! Festival se od nedjelje, 15. augusta nastavlja u online formatu, a bogat sadržaj i odlična zabava se sa  prekrasnog festivalskog trga seli na televizijske ekrane, u kojima ćete, vjerujemo podjednako uživati.