U nedjelju “Čelik” dočekuje ekipu “Stupčanice”

Utakmicom protiv “Stupčanice” nogometaši “Čelika” otvorit će takmičarsku sezonu u Drugoj ligi Centar.

Nakon što su se prošetali kroz Kantonalnu ligu slijede nova iskušenja na putu povratka u društvo najboljih. O narednoj sezoni na današnjoj press konferenciji govorili su: trener i golman Adis Nurković i nogometaš Haris Šehić. U pripremnom periodu “Čelik” je uspješno odigrao više kontrolnih utakmica, a Uprava i stručni štab doveli su ciljana pojačanja: Vardo, Isaković, Žuna i Sivac. Ambicije uprave, stručnog štaba i igrača su vrh tabele i prvo mjesto koji vodi u Federalnu, a u prvom kolu crno-crveni će ugositi ekipu “Stupčanice”, koja je uz “Čelik” i još neke ekipe glavni konkurent za prvo mjesto.

„Zadržali smo kostur ekipe, doveli smo ciljana pojačanja na pojedinim mjestima, dobro smo radili i spremni čekamo početak sezone. Znamo šta nas čeka, liga je veoma kvalitetna, ima nekoliko dobrih ekipa koji će se zajedno s nama boriti za sami vrh. Protiv “Čelika” će svi nastojati da daju i više od maksimuma, tako da neće biti lagano. “Čelik” ne treba da se zadržava u Drugoj ligi, već da idemo dalje, od nas se očekuje prvo mjesto i mi ćemo učiniti sve da to ostvarimo”, izjavio je na današnjoj press konferenciji Adis Nurković.

Mladi nogometaš Haris Šehić optimista je pred početak lige, a ujedno pozvao je robijaše da u što većem broju dođu na Kamberovića polje.

“Mi ćemo svaku utakmicu davati stoposto od sebe, to vam garantujem ispred cijele ekipe., dobro smo radili cijeli pripremni period. Treneri Skočibušić i Nurković dobro su nas spremili, a želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže i da nam budu 12 igrač i nadam se dobrom početku lige“, izjavio je nogometaš Haris Šehić.

Utakmica Čelik-Stupčanica igra se u nedjelju 15. augusta na Kamberovića polju sa početkom u 17 sati. U “Čeliku” su pustili u prodaju ulaznice za utakmicu protiv “Stupčanice”, ali i sezonske ulaznice. Zbog velikog broja navijača “Čelika” u inostranstvu pokrenuli su i donatorske ulaznice putem online oficijalne stranice NK “Čelik”. (M. P.)