Koncertom Harija Varešanovića završava ovogodišnji ZSF 2021

Ljetni festival „Zenica summer fest” ulazi u sami finiš, bar kada je riječ o onom izvornom dijelu festivala, odnosno dijelu u kojem publika prisustvuje događajima.

Večeras će na Trgu Alije Izetbegovića nastupiti domaća i regionalna zvijezda Hari Mata Hari. Tim povodom održana je press konferencija na kojoj je gospodin Varešanović evocirao uspomene na neke prethodne nastupe u Zenici, te obećao da će dati sve od sebe da se večeras svi koji dođu osjećaju ugodno.

„Veoma mi je drago što večerašnjim koncertom mogu da vratim to povjerenje zeničke publike prema meni i mom dugogodišnjem radu. Nadam se da će se skupiti više generacija i da će biti večeras veselo. Ja sam već nekoliko puta nastupao u Zenici i ne bih želio sve to sad evocirati, bolje je da se sve to pretoči u večerašnju noć za koju mislim da će biti kruna festivala. Svaka čast da u ovoj našoj klimavoj državi ima inicijativa da se ide u veselje da se ide u pjesmu i sve ono što je nekada krasilo ove prostore, treba zahvaliti i čestitati ljudima koji imaju snage da ovo organizuju”, istakao je gospodin Varešanović.

Kako je najavio tokom večerašnjeg koncerta proći će kroz cijeli opus svojih pjesama koje je snimio u proteklih 40 godina.

„Mislim da jedan predan i pošten odnos prema ovoj sredini i državi i dobre pjesme mislim da će biti nagrađene dobrom atmosferom”, zaključio je Hari.

Ovogodišnji „Zenica summer fest” je organizovan u veoma kratom roku, za svega dva dana organizovan je spektakularan program.

„Ponosni smo što smo mogli ugostiti zvijezde poput Harija Mata Harija, Dženana Lončarevića, Amire Medunjanin, Amela Ćurića, te naše Nihada Fetića Hakalu i Mirze Šuta, imali smo jako kvalitetne sadržaje koje smo organizovali u veoma kratkom roku”, kazao je Nandino Škrbić, direktor festivala.

Jedan od programa koji je privukao dosta pažnje tokom festivala bio je i nastup članova plesno-modnog studija “Shadows”. Prvi čovjek ovog kluba Semir Šerić se zahvalio organizatoru na pruženoj prilici da nastupe, te istakao kako su se potrudili da naprave program koji će privući dosta publike.

Ovaj festival je postao tradicija i brend tako da organizacioni odbor nije propustio priliku da ove godine organizuje festival u pravom obliku, smatra Sumea Mujkanović pomoćnica gradonačelnika.

„Ovo je brend koji promoviše grad i izvođače, stvara nova prijateljstva i to je naš cilj. Da spojimo ljude pružimo dobru zabavu i sve programe omogućimo besplatno. Pokazali smo da znamo i nastavit ćemo i u narednim godinama ovim putem”, zaključila je Mujkanović.

Večeras od 20 sati i 30 minuta na Trgu Alije Izetbegovića nastupa Hari Mata Hari, a sutra od 18 sati na istom mjestu je program za najmlađe „Šetnica osmijeha”.

Organizatori su pozvali sve roditelje da dođu i zabave se sa svojim mališanima. (N. G.)