Završeno 28. ekipno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH

Partijama 9. kola danas je završeno 28. ekipno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH –Prva A liga koje se od 6. do 11. augusta igralo u Mostaru.

Prvenstvo se igra po Bergerovom sistemu od devet kola uz FIDE tempo igre 90 minuta za cijelu. U posljednjem kolu sastale su se dvije zeničke ekipe “Čelik” i “Preporod”. Meč je završen neriješeno 3:3, a titulu prvaka Prve A lige i plasman u Premijer ligu izborila je ekipa “Igmana” iz Konjica sa 32 poena.

Drugi je Šahovski klub “Živinice” sa 29 poena, treće mjesto zauzela je ekipa “Mladosti-Imel”, također sa 29 poena, ali sa jednim meč poenom manje od Živinica.

Četvrti je “Čelik” sa 28 poena, dok je peti Mostar sa 25,5 poena. Na šesto mjesto plasirao se “Preporod” sa 26,5 poena, ali sa manje meč bodova od Mostara.

Sedmi je “Cazin” sa 26, a osma “Gračanica” sa 14,5 poena. Posljednji deveti je “Tešanj” sa 5,5 poena.

Čelik je nastupio u sastavu: Goran Trkulja, Dragan Stanković, Adnan Kobaš, Nermin Šestić, Samir Hajdarević i Evel Karalić.

Za Preporod su igrali: Buse Naz Kočjigit, Dino Marković, Jasmin Beširević, Latif Hadžić, Halid Bajramović i Vahdet Patković. (M. P.)