SJEĆANJE NA ZENIČANINA: U planinu sa osmijehom – Remembering Armin Gazic

Prije godinu dana, 27. jula 2020. godine u mjestu Buna-Čupovo u jutarnjim satima na rijeci Neretvi u kanu-u poginuo je Zeničanin Armin Gazić Mućak, jedan od najboljih planinara i alipinista u BiH i šire. 

Danima su članovi njegove porodice i prijatelji tugovali zbog preranog odlaska ovakvog čovjeka, a i godinu dana poslije ga se sjećaju s velikim poštovanjem i ljubavlju.
Tim povodom, za sredinu augusta planirana je planinarska tura na Smetove u čast i sjećanje na Armina Gazića, njihovog prijatelja i talentovanog sportiste.
· ORGANIZATOR: Mućkova raja
· VRIJEME I MJESTO POLASKA: nedjelja, 15. august 2021. godine, 08:00, parking prostor ispred glavnog ulaza u Shopping centar na Kamberovića polju svojim prijevozom.
· TEHNIČKI PODACI O TURI:
– planinarska ruta: raskršće za Peševiće – Scorpio – Dobra Voda – spomenik na Smetovima – Vis – raskršće za Peševiće
– dužina pune planinarske rute: 10 km
– trajanje: cjelodnevna
– kondiciona zahtjevnost: K1 – LAGANA
– tehnička zahtjevnost: T1 – NEZAHTJEVNO
· OPREMA: GLEŽNJERICE ILI DUBOKE PATIKE, ruksak, presvlaka, vjetrovka, kačket ili šešir, poželjni štapovi.
· HRANA I VODA: Vode najmanje 1 litar! Postoji jedan izvor na ruti. Hrana iz ruksaka.
· INFORMACIJE I PRIJAVE: ___________ (SMS/Viber/WhatsApp poruke).
NAPOMENE: Odazivom na turu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno učestvovanje na istom, da prihvata navedeni program, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana ture, odluka i uputa vodiča.
Organizator zadržava pravo izmjene programa ture u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i sl.).
Sve informacije možete dobiti i pratiti na linku OVDJE.