Odlični rezultati zeničkih biciklista na Prvenstvu BiH održanom u Tuzli

Arhiva

U subotu 7. avgusta je u Tuzli održano Državno prvenstvo u Brdskom hronometru i međunarodna biciklistička utrka “Memorijal svim biciklistima” pod organizacijom Biciklističkog saveza BiH i Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne iz Tuzle.

Zenički Biciklistički klub Rotacija SPIN može biti itekako zadovoljan sa rezultatima jer je trenutno najbolji biciklista u državi Vedad Karić u prijepodnevnom terminu osvojio “Memorijal” u generalnom plasmanu, a u poslijepodnevnom terminu odbranio titulu državnog prvaka u Brdskom hronometru u najjačoj seniorskoj kategoriji. Pored Vedadovog rezultata, vrijedi spomenuti rezultat Amera Agića koji je osvojio prvo i drugo mjesto u svojoj juniorskoj kategoriji, te Saša Vujić sa osvojenim također prvim i drugim mjestom u Master A kategoriji.

“Evo nakon nekoliko MTB nastupa ponovo sam vozio cestovnu utrku i mogu reći da je dan bio izuzetno težak zbog velikih vrućina ali opet moram biti zadovoljan svojim nastupima, jer sam u ovakvim ekstremnm uslovima  osvojio dvije utrke, a uz to sam odbranio i titulu državnog  prvaka u Brdskom hronometru. Kada je u pitanju moj naredni nastup on je odmah za par dana kada me očekuje MTB Evropsko prvenstvo gdje ću ponovo obući dres BIH što me čini veoma ponosnim“, izjavio je za Zenicainfo.ba Vedad Karić.(M.P.)