Avgustovski “Može bazar” okupio izlagače iz Zenice i drugih gradova BiH

Zeničko udruženje „Naš most“ danas je organizovalo sajam rukotvorina i umjetnina pod nazivom „Može Bazar“.

Na Bazaru se predstavilo više od 10 kreativaca i kreativki iz Zenice, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine sa svojim slikama, lutkama, skulpturama, nakitom, te drugim unikatnim ručnim radovima.

„Avgustovski „Može Bazar“ se već tradicionalno održava 3 godine, gdje se pojavljujemo sa različitim kreativnim radovima i okupljamo veliki broj kreativaca koji rade svojim rukama, te im omogućavamo kroz ovaj bazar da svoje proizvode ponude javnosti“ kazala nam je Zdena Šarić Pisker, predsjednica udruženja „Naš most“.

Jedna od organizatorica bazara, Meliha Bičo-Družić koja se bavi kreativnim radom, slika ulje na platnu, izrađuje unikatne torbe i haljine, te slika na staklu, kazala nam je kako naš grad žudi za ovakvim događajima, te da je pozitivno da se pokaže značaj ovim ženama koje su uložile svoj trud.

Safija Vučenović, učesnica bazara navodi kako je već 2 godine članica ovog udruženja, te je iskoristila priliku da predstavi svoje radove i rukotvorine kojima se bavi još od malih nogu, ali i da se druži sa ostalim kreativkama.

Bazar se održava od 9:00 do 19:00h na otvorenom u ulici Maršala Tita br. 22. Ovaj događaj datira još od juna 2019. godine, a svoje radove predstavljaju većinom žene starije životne dobi kojima učešće na Bazarima omogućuje socijalno uključivanje i ekonomsko osnaživanje. (A.K.)