Ekipa NK “Čelik” sutra protiv Slobode iz Novog Grada

Takmičarska sezona u Drugoj nogometnoj ligi Centar starta 14. augusta utakmicama 1. kola. Liga će brojati 16 klubova od kojih je devet iz iz Zeničko–dobojskog kantona, dok su ostali iz Sarajevskog i Bosanskopodrinjskog kantona, a među učesnicima je i zenički Čelik.

Nakon što su se prošetali kroz Kantonalnu ligu u ovoj sezoni crno-crveni igraju u rangu više. Uprava i stručni štab Čelika za narednu sezonu doveli su nekoliko novih imena u klub, a to su Subotić, Vardo, Isaković, Žuna i Sivac. Uz nova imena tu su igrači sa bogatim iskustvom: Nurković, Mahmutović i Salčinović, čiji će kvalitet biti od velike pomoći za tim. Čelik je u pripremnom periodu odigrao tri kontrolne utakmice: dvije na turniru u Vitezu i jednu u Domaljevcu kod ekipe Mladosti.

„Mi smo Čelik i od nas se očekuje da pobjeđujemo, u bilo kojem ragnu da se takmičimo. Bit će teško, ali uz dobar rad i zalaganje ovih momaka, ja mislim da neće biti problema. Mi idemo da osvojimo prvo mjesto, pa ako mognemo ući u viši rang dobro je, ako ne, ostat ćemo u drugoj ligi, a ako osvojimo treće ili četvrto mjesto to nije nikakvo iznenađenje“, izjavio je šef stručnog štaba Čelika, Pavle Skočibušić za Zenicainfo.ba još početkom jula.

Posljednje provjera pred start nove sezone za ekipu Pavla Skočibušića biće sutra 7. augusta protiv Slobode iz Novog Grada koja se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Utakmica se igra na Kamberovića polju sa početkom u 18 sati, a ulaz za gledaoce bit će slobodan.

U prvom kolu Druge lige Centar, Čelik će ugostiti ekipu Stupčanice iz Olova. (M. P.)