ZENICA: Ugovori za podršku prvom biznisu i proširenju poljoprivredne proizvodnje

U Zenici je danas je priređeno svečano potpisivanje Ugovora sa odabranim korisnicima po javnom pozivu za dodjelu podsticajnih sredstava u oblasti privrede za 2021. godinu na području Grada Zenice.

Ugovori su potpisani sa aplikantima koji su ostvarili pravo na dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Mjere 2 – Podsticaj za „Moj prvi biznis u Gradu Zenica-START UP“.

Grada Zenica je za realizaciju ove mjere osigurao sredstva u iznosu od oko 100.000 KM, pri čemu će sredstva po ovom programu dobiti 30 aplikanata.

Istovremeno, potpisani su i ugovori sa odabranim korisnicima po Javnom pozivu za refundaciju troškova obaveza doprinosa za obrte u poljoprivredi, kao i sa odabranim korisnicima po Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za dodjelu podsticajnih sredstava za proširenje poljoprivredne proizvodnje.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poželio je uspjeh korisnicima podsticajnih sredstava po oba osnova kazavši da ne odustaju na prvim preprekama, te da iskoriste svaku priliku za jačanje biznisa.

Pozvao je poljoprivredne proizvođače da iskoriste sredstava podsticaja Grada koja se odnose na plaćanje minimalnih doprinosa, te na taj način, kada steknu zakonske uslove, ostvare pravo na penziju. (Š. B.)