ZENICA: Ugovor Grada i BBI banke o kreditnoj liniji za privredne subjekte

U Zenici je danas upriličeno potpisivanje ugovora o poslovnoj saradnji između Grada Zenica i BBI banke kojim će privrednim subjektima koji posluju na području Grada biti na raspolaganju više od 20 miliona maraka.

U ime Grada Zenica ugovor je potpisao gradonačelnik Fuad Kasumović, a u ime BBI banke vršiteljica dužnosti predsjednika Uprave, Emina Šišić.

Grad Zenica će za realizaciju ugovora izdvojiti 100.000 maraka, kako bi kompanije, sredstva iz ove linije mogle realizovati u BBI banci po izuzetno povoljnoj subvencioniranoj stopi finansiranja od 0 posto do 0,88 posto.

“Ovo je po četvrti put zaredom da se putem ove linije pomažu privredni subjekti pri čemu su osim obrta i srednjih preduzeća uključena i mikro i mala preduzeća”, ukazala je Emina Šišić.

Dodaje da će uskoro biti objavljen javni poziv za sve zainteresovane te da na vrijeme pripreme potrebnu dokumentaciju.

“Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa BBI bankom, istakavši da je cilj stvoriti najbolje uvjete za investiranje u grad. U konačnici, želja nam je uz nova radna mjesta osigurati i čist grad”, dodao je Kasumović. (Š. B.)