Vrhovni sud FBiH oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića u slučaju “Dženan Memić”

FOTO: klix.ba

Vrhovni sud FBiH je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić.

Osim Seferovića, izricanju presude su prisustvovali Dženanov otac Muriz, njegova sestra Arijana i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Ranije je entitetski Vrhovni sud ukinuo dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda Seferovićima. Muriz Memić i advokat Feraget tvrde da Seferovići nisu skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je Dženan poginuo – što je stav Kantonalnog tužilaštva.

Zbog toga su nezadovoljni odlukama Vrhovnog suda FBiH te su uvjereni da je Dženan ubijen, ali da to nisu učinili Seferovići.

U međuvremenu je državno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog navodnih nezakonitosti u istrazi stradanja Dženana Memića. Optužnica je potvrđena protiv Alise Ramić, djevojački Mutap, koja je bila sa Dženanom u noći kada je stradao, njenog oca Zijada, pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, Hasana Dupovca i Josipa Barića te recepcionera ilidžanskog hotela Crystal Muamera Ožegovića, koji je radio u noći kada je mladić stradao.

Večeras u 20 sati kod velikog kamena u Aleji na Ilidži bit će održano okupljanje u čast Dženana Memića.

 

klix.ba