Zeleni polumjesec realizovao tradicionalnu bajramsku aktivnost “Djeci u pohode”

U okviru realizacije projekta „Djeci u pohode“ predstavnici Zelenog polumjeseca Zeničko-dobojskog kantona su posjetili odjele Kantonalne bolnice u Zenici.

Zeleni polumjesec, već duži niz godina pomaže djeci koja su na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Zenici. I ovog Bajrama posjetili su nekoliko odjela i podjelili bajramske paketiće djeci.

„Obišli smo, u dogovoru sa menadžmentom bolnice prikupili brojno stanje i posjetili djecu. Ranije smo to radili po odjelima, međutim, s obzirom na situaciju, ovaj put to nismo uradili, nego na dozvoljeni način uručili prikladne poklon bajramske paketiće na Odjelu za pedijatriju, odnosno dodijeliti djeci od jedne pa do 14 godina“, ističe Ibrahim Hadžimuhović, predsjednik Zelenog polumjeseca.

Pored toga, posjetili su i Javnu ustanovu „Dom porodica“,  te djeci uručili bajramske paketiće.

„Prilikom ove posjete nismo zaobišli ni one bolesnike koji se liječe na Neuropsihijatriji te smo i njima uručili prikladne poklone. Također nismo zaobišli ni djecu Dom porodice, odnosno djecu bez roditeljskog staranja i njima smo jedan broj paketića uručili“, poručuju iz Zelenog polumjeseca.

Ovo udruženje svoje aktivnosti realizira kroz različite projekte. Jedan od projekata  je učešće u sufinansiranju Gradske narodne kuhinje, zatim rad sa starim i iznemoglim licima, projekte  Djeci u pohode i Djeca djeci.

„Prvu kampanju smo proveli na prikupljanju mlijeka, na području općina Zenica i dijelom općine Vitez i ova kampanja se vodila u mjesecu aprilu. Uglavnom smo prikupljali za potrebe Gradske narodne kuhinje i prikupili smo preko tonu mlijeka i to računamo da ćemo staviti na raspolaganje u narednom periodu“,  navodi Hadžimuhović.

Iz Zelenog polumjeseca  pozivaju sve donatore i dobre ljude da vlastitim donacijama podrže rad ovog udruženja. (A.S.)