Zenica domaćin prvog PodCast Fest-a

U našem gradu ovaj vikend bit će organizovan prvi PodCast Fest koji će okupiti ljubitelje podcasta iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

Podcast je tematska radio emisija koja svoj koncept, format i već naviknutu publiku duguje radiju. Može se nazvati evoluirani radio, a predstavlja audio ili digitalni fajl kome se lako pristupa putem interneta. Pod nazivom „Jer veže nas ista strast – PODCAST“  festival će biti otvoren 23.07. u Muzeju grada Zenica u 18:00 sati.

U razgovoru sa Ernadom Bihorcem, direktorom Udruženja „Naša djeca“ saznajemo kako će se u sklopu festivala realizovati niz sadržaja, kako onih što se tiču samih podcasta, tako i onih popratnih.

Nakon otvorenja biće upriličen prvi house party koji će se održati u klubu Zona u Zenici, a za vikend su zakazani razgovori o podcastu u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

„Imat ćemo priliku da razgovaramo i da slušamo priče poznatih podcastera i ljudi koji se bave podcastom, da li produkcijom, marketingom ili pozicioniranjem podcasta na tržište“, ističe Bihorac. Navodi i da će gosti trodnevnog festivala bit Goran Vojteški, jedan od osnivača Podcast.rs platforme, Aida Bukva ispred podcasta „Da ti kažem“, Shtela & Merakoon i mnogi drugi.

Organizatori festivala su predstavnici udruženja „Naša djeca“, a projekat se realizuje zahvaljujući Međunarodnoj organizaciji za migracije, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj. (A.K.)