FOTO: Predstavnice Medžlisa IZ Zenica u bajramskoj posjeti JU Dom za stara lica

Predstavnice Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Zenica, danas su u okviru aktivnosti povodom Kurban-bajrama posjetile Dom za stara lica Zenica.

Za gošće su domaćini priredili dobrodošlicu, bajramske kolače i kafu, a ono što je najvažnije bilo je obostrano  raspoloženje za  još jedno  bajramsko druženje .

„Cilj ovakvih posjeta je zbližavanje i upućivanje poruke da nisu zaboravljeni i da postoje ljudi koji misle na njih. Želja je da dane Kurban-bajrama korisnici Doma upotpune još jednim ugodnim druženjem i razgovorom“, rekla je za RTV Zenica Amela Dedić, koordinatorica Odjela.

„Bitno je družiti se i na taj način postići bliskost među korisnicima Doma, što u prijevodu i znači riječ kurban, a ovakvim posjetama ostvariti i kontakt sa strukturama i ljudima koji misle na osobe treće životne dobi te koriste priliku i povod da ih posjete“, istakao je direktor Doma za stara lica, Kemal Efendić.

„Dom za stara lica Zenica sa 76 korisnika ispunio je smještajni kapacitet što je svojevrsni  pokazatelj dobrih uslova i kvaliteta usluga. Trudimo se da ispunimo očekivano i obezbjedimo svu ugodnost korisnicima koji ovdje proživljavaju svoju treću, tzv. zlatnu životnu dob. Bajrami i svi ostali praznici prilike su kadasvi zajedno dijelimo posebne trenutke“, kaže direktor Efendić.

Husein Isaković iz Orahovice, jedan od korisnika usluga Doma, na naš pozdrav tokom posjete, prokomentarisao je da je izuzetno zadovoljan boravkom u svom novom domu, da je sve kako je očekivao.

„Sada u mojoj 78. godini života mi je najbolje. Sve mi je zbrinuto. Sve je na vrijeme i sve kako treba. Bajramski dani u Domu lijepi baš kako i treba“, reče za RTV Zenica Isaković. (Z.R.)