MUP ZDK: U Zenici pronađena droga i oružje

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 12.07.2021. godine, u 22,25 sati, u ulici Tetovska, službenici policije Policijske stanice Centar su izvršili legitimisanje i pregled lica T.A., rođenog 1991. godine, iz Zenice, kojom prilikom je lice odbacilo od sebe sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je lice T.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 13.07.2021. godine, u 18,05 sati, u mjestu Stranjani, službenici Policijske stanice Centar su izvršili legitimisanje i pregled lica: J.E., rođen 1990. godine, S.H., rođen 1994. godine i H.A., sva lica iz Zenice, kao i pregled putničkog motornog vozila marke “Audi”, bez registarskih oznaka, koje koristi lice J.E. Izvršenim pregledom vozila policijski službenici su pronašli pušku sa pripadajućim okvirom i pet komada metaka kalibra 7,62 mm. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, dok su lica J.E. i S.H. lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Pronađeno oružje je privremeno oduzeto, kao i sporno vozilo koje je izmješteno na službeni parking prostor Policijske uprave I, gdje će biti predmet daljnjih provjera.

Visoko

Dana 13.07.2021. godine, oko 14,00 sati, u ulici Ibrahima Hodžića, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa registarskih tablica K84-O-046, sa putničkog motornog vozila marke “Peugeot”, vlasništvo lica M.A., iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 13.07.2021. godine, u 00,40 sati, putem telefona dežurnoj službi Policijske stanice Žepče je prijavljeno da se na benzinsku pumpu “Aveo”, u mjestu Ljeskovica, putničkim motornim vozilom dovezlo nepoznato lice, koje je natočilo dizel gorivo u svoje vozilo a u prodajnom prostoru pumpe uzelo određenu količinu cigareta i piva, te iz ručne torbe lica M.H. otuđilo određen iznos novca, nakon čega se, neplativši artikle i natočeno gorivo, vozilom udaljilo u pravcu Zavidovića. Nakon zaprimljene prijave, poduzete su mjere i radnje na identifikovanju i pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ
Vareš

Dana 13.07.2021. godine, u 07,55 sati, u mjestu Ponikva, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka E64-K-373, kojim je upravljalo lice A.E., rođeno 1998. godine, iz Vareša, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

MUPZDK