FOTO: Zenički bazeni i ovog četvrtka nude osvježenje i spas od vrućine

Ugodno vrijeme i temperaturu iznad 30 stepeni i danas su privukli veliki broj posjetilaca na Gradskim bazenima u Crkvicama.

Nakon što je Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica dobilo preporuke i smjernice Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u smislu osiguranja sigurnosnih uvjeta za vrijeme rada bazena tokom, još uvijek aktuelne pandemije koronavirusa, ljetna sezona na zeničkim bazenima i zvanično je otvorena 23. juna,tako da će Gradski bazeni u Crkvicama i ovog ljeta biti idealno rješenje za brojne posjetioce, koji odluče visoke temperature i sunčano vrijeme „pobijediti“ odlaskom na iste.

U razgovoru za RTV Zenica pomoćnik direktora za opšte i organizacione poslove JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata i terena Mugdim Elezović je kazao kako su ispoštovali sve procedure te da je zdravlje kupača na prvom mjestu.

„Posjeta je na zavidnom nivou,voda u bazenima je ispravna i čista, što potvrđuju i nalazi Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica koji svakodnevno uzimaju uzorke iz bazena, tako da nemamo nikakvu bojazan po tom pitanju“, kaže Elezović.

U jutarnjim satima, kada je naša ekipa posjetila bazene, nije bilo gužve, ali naišli smo na nekoliko plivača koji su se, kako kažu, došli isplivati i iskoristiti termin za vrijeme kojega na bazenu nema gužve.

Bazeni su kupačima na raspolaganju svakodnevno, u periodu od 10:00 do 19:00 sati. Cijena dnevne karte iznosi četiri, a poludnevne, od 15 sati, dvije konvertibilne marke. Za djecu od sedam do 15 godina cijena je dvije, odnosno jednu konvertibilnu marku u popodnevnom terminu.(E.S.)