SDA Zenica obilježila 31. godišnjicu svečanom akademijom na Vranduku

U povodu obilježavanja 31. godišnjice SDA Zenica sinoć je na tvrđavi Vranduk priređena svečana akademija, kojoj su pored simpatizera prisustvovali zvaničnici stranke svih nivoa organizovanja.

Predsjednik Gradske organizacije SDA Zenica, Nezir Pivić je u obraćanju prisutnima ukazao da živimo u vremenu u kojem se političkim, medijskim i svim drugim manipulacijama pokušava poništiti zasluga ove stranke i njenih lidera.

“SDA je pokazala da umije voditi narod i državu, da zna krojiti pravedne zakone, njegovati parlamentarnu višestranačku demokratiju i na vanjskopolitičkom planu boriti se za bolje pozicije zemlje u svijetu”, istakao je Pivić.

Potpredsjednik SDA BIH, Šefik Džaferović je uz čestitke svim članovima SDA u Zenici naglasio da je stranka odigrala i još uvijek igra vrlo važnu ulogu u BH društvu i državi.

“SDA je politički organizovala Bošnjački narod i vratila mu samopouzdanje i bila je, uz druge političke subjekte, vodeća snaga u osiguranju nezavisnosti BiH”, izjavio je medijima Džaferović.

Za doprinos u razvoju i jačanju zeničke SDA zaslužnim pojedincima uručene su zahvalnice,a izveden je i prigodan kulturno-umjetnički program.(Š.B.)