Počeli novi radovi na sanaciji i asfaltiranju puta u MZ Pepelari

U Mjesnoj zajednici Pepelari počeli su radovi na sanaciji i asfaltiranju još jednog dijela puta za ovo naselje.

Radi se o dionici puta dužine 2.150,00 metara.

Radove izvodi firma „Komgrad-Ze“ d.o.o. Zenica, a rok za završetak posla je 75 radnih dana.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 441.868,05 KM sa PDV-om.

Kako sam više puta dosad ponovio Pepelari kao najudaljenija mjesna zajednica Grada Zenica i jedina čiji mještani u 21. vijeku nisu imali put, će biti povezani s gradom novom putnom komunikacijom. Evidentno je da mi mnogi spočitavaju što dio zajedničkog novca svih građana Zenice dajemo i tamo gdje se svojevremeno nije ništa ulagalo. Međutim, želim da svi imaju na umu da je Budžet Grada Zenica kasa naših građana koja treba biti dostupna svima. U gradu Zenica će biti realizovani brojni projekti koji će doprinijeti ljepšem životu Zeničana, ali isto tako i mještani Pepelara zaslužuju da imaju adekvatan pristup i putnu komunikaciju do svojih domova“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

U prethodne dvije godine, sredstvima iz budžeta Grada asfaltirano je preko 2.500 metara puta za Pepelare, čiji su mještani na prve metre asfalta čekali više decenija.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Zenica, dok je za koordinaciju projektnih aktivnosti zadužena Služba za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice.