Održana Izborno-izvještajna konferencija GO Stranke penzionera Zenica

Razmatranje izvještaja o radu u prošloj godini sa osvrtom na Analizu izbornih rezultata, zatim plana rada za ovu, ali i izbor novog rukovodstva Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenuka BiH Zenica, bile su glavne tačke dnevnog reda popodne održane Izborno – izvještajne konferencije ove organizacije u Zenici.

„Mi nismo imali uspjeha na izborima održanim lani i ni sami ne znamo šta je razlog takvog nesupjeha Stranke penzionera/umirovljenika, a mada su penzioneri vrlo aktivni kada je u pitanju dolazak na sastanke i razgovor o problemima, kada treba glasati za Stranku penzionera/ umirovljenika, onda smo svi tu zatajali ne samo u Zenici, nego u cijeloj državi“, navodi  Mirnes Huseinagić, vršilac dužnosti predsjednika  Gradske organizacije SPU BiH Zenica.

„Zato ćemo se u narednom periodu boriti da naše aktivnosti budu još bolje, jer već sljedeće godine dolaze novi izbori, a mi se nadamo da će i naš rezultat na njima biti znatno bolji“, ističe vršilac dužnosti predsjednika  Gradske organizacije SPU BiH Zenica.

Današnjoj Konferenciji SPU Zenica prisutvovao je i Dževahid Sokić, predsjednik ove Stranke na nivou BiH, a obzirom na brojnost penzionerske populacije u našoj zemlji i njega smo pitali zašto SPU BiH nije zabilježila bolje izborne rezultate na lanjskim izborima.

„Mi smo tada katastrofalno prošli, ali to je za mene jako teško pitanje, jer zaista i dan danas tražim odgovor na njega, a kada ga nađem biću presretan. Penzioneri su izašli lani na izbore, opredijeli su se kako su se opredijelili i sad imaju probleme: penzije ostale niske, a šanse da se povećaju su male i gotovo nikakve, pojašnjava Dževahid Sokić, predsajednik SPU BIH.

Tokom Izborno – izvještajne konferencije Gradske organizacije SPU BIH Zenica izabran je novi Gradski  i Nadzorni odbor Stranke, a za predsjednika Gradske organizacije SPU BiH Zenica, voljom delegata,  imenovan je Omer Mekić.

Već iduće sedmice, kako najavljuju, na konstituirajušoj sjednici Gradskog odbora biraće se njegov predsjednik i dva potpredsjednika.(V.J.)