I pored poraza u utakmici za plasman u Premijer ligu uspješna sezona iza juniora Čelika

Uz seniorski tim koji se plasirao u Drugu ligu-Centar, juniorska selekcija Nogometnog kluba Čelik ovogodišnju sezonu okončala je sa odličnim rezultatima.

Stigli su do finala KUP-a ZDK i završnice juniorskog prvenstva Federacije BIH, u kojoj su poraženi od Tuzla city sa minimalnih 1:0. Ovom porazom u velikoj mjeri kumovale su i sudije.

„Djelimično mogu biti zadovoljan sa učinkom. Naravno  nismo ispunili plan ulazak u Premijer ligu. Ne volim da pričam o suđenju ali nije bilo fer suđenje u finalu omladinskog prvenstva BIH protiv Tuzle city. Mislim da realno bolji nije ušao u Premijer ligu. Cijelu polusezonu smo igrali odlično. Zadovoljan sam sa momcima. Momci su talentovani, radili smo kvalitetno i bili bez poraza do te nesretne priče u Tuzli. U finalu KUP-a protiv Borca, čuvali smo najbolje igrače za zavšnicu prvenstva. Mislim da u ekipi imamo dosta dobrih igrača. Cilj nam je da doprinesemo ozdravljenju kluba“, izjavio je trener juniorske ekipe Čelika, Armin Duvnjak.

Iako su ostali bez plasmana u Premijer juniorsku ligu, talentom i kvalitetom su dokazali da su među najboljima u našoj zemlji. Većina igrača iz juniorske ekipe će konkurisati za prvi tim Čelika.

„Naš trener Pavle Skočibušić ima sreće. Dobrih igrača će doći u prvi tim. Vremenom naravno u budućem periodu sve više mladih igrača iz Zenice i okolnih mjesta će dolaziti u Čelik i imaće čast da igraju u Čeliku. Da u dobroj atmosferi i uz dobre treninge napreduju i da ojačamo naš Čelik“, optimista je Duvnjak.

Rad sa najmlađim kategorijama je i najteži dio u trenažnom procesu, ali i ujedno jedini pravi put ka stvaranju vlastitog igračkog kadra.

Za juniorski tim NK Čelik nastupali su: Adi Durmo (cap), Tarik Kovač, Davud Arnautović, Amar Muračević, Ali Međuseljac, Adnan Mašić, Nedžib Sibalo, Asmer Bahtić, Faruk Piljug, Edin Durmiš, Ervin Pašalić, Elmedin Jašarević , Ismet Gračić, Almin Najetović, Fahrudin Kuduz, Davud Jašarević, Damir Oruč, Muris Behadarević, Edi Užičanin, Hamza Karabegović. Nakon završnice u Tuzli trener Armin Duvnjak poslao je igrače na desetodnevnu pauzu. Ubrzo slijedi prozivka, selektiranje i početak priprema za narednu sezonu.(M.P.)