Sutra počinju sa radom bazeni u Crkvicama, ulaz besplatan

Otvaranje sezone na gradskim bazenima u Crkvicama najavljeno je sutra u 10:00 sati, a ulaz je besplatan. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, sve je spremno za prve kupače.

„Zadovoljstvo mi je što mogu najaviti ovu sezonu koja počinje sutra u 10:00h kada će se otvoriti kapije bazena. Mi ćemo se potruditi da sve prođe u najboljem redu. Za posjetioce smo pripremili brojne i zanimljive sadržaje. Ono što imamo u naznakama i najavama jeste da će biti organizovan koncert na bazenima, a o detaljima još uvijek ne mogu ništa konkretno reći.

Drago mi je što su se u ovu priču oko bazena uključili i partneri. Zahvaljujem se prije svega JP VIK koji su dali svoj maksimum u sanaciji određenih kvarova“, kaže Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata.

Što se tiče organizacije sportskih takmičenja najavljuje se održavanje turnira u košarci, malom nogometu i odbojci na pijesku.

Naravno, sve u skladu sa preporukama nadležnih institucija.

„Kapacitet je oko 1 000 posjetilaca, zbog velike površine kompleksa bazena u Crkvicama. To neko možda gleda drugačije, gleda samo na određeni prostor, pa će reći to nije tačno. Ali vjerujte, mi smo sve izračunali i sve mjere smo prilagodili zahtjevima i preporukama kriznog štaba. Kada je u pitanju mjerenje kvaliteta i ispravnosti vode pri kraju je procedura izbora, odnosno sve će biti sutra završeno“, dodao je Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata.

Radno vrijeme bazena je od 10:00 do 19:00 sata, cijena dnevne karte je 4, a  poludnevne, od 15:00 sati 2 marke. Za djecu od 7 do 15 godina cijena je dvije, odnosno jednu marku u popodnevnom terminu. Ulaz sutra je besplatan.(R.Š.)