Selektor Nermin Šabić okupio u Zenici reprezentativce do 17 godina

Nogometna reprezentacija BiH do 17 godina odigraće dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Crne Gore.

Prvi susret u Trening centru  u Zenici na programu je 22. juna a drugi 24. juna. Okupljanje igrača je zakazano je za danas u Trening centru u Zenici a selektor Nermin Šabić je za ove duele pozvao 23 igrača. Po prvi put su na spisku osim nogometaša iz domaćeg prvenstva su i igrači koji nastupaju u inostranstvu.

„Cijelu godinu smo nastupali i igrali samo sa igračima iz domaćeg prvenstva. Poboljšanjem mjera dobili smo priliku da zovemo igrače i iz inostranstva, što uveliko olakšava nama i poboljšava kvalitet reprezentacije. Vođeni iskustvom ranijih selektora, igrači koji dolaze iz vana daju jednu dimneziju više. Ne potcjenjujući naše igrače mislim da su na jednom većem nivou. Mislim da su u proteklih godinu dana i igrači koji nastupaju u domaćem prvenstvu odigrali dosta dobrih utakmica“, izjavio je prilikom današnjeg okupljanja u Zenici Nermin Šabić, selektor U-17 reprezentacije BIH.

Osim susreta sa Crnom Gorom do mjeseca oktobra kada se igra kvalifikacioni turnir za Euro, selektor Šabić je planirao još nekoliko prijateljskih odmjeravanja snaga kako bi što spremnije dočekali kvalifikacije i ponovili dobre rezultate U-17 reprezentacije BIH iz ranijeg perioda.

„Imamo dosta planova do kvalifikacija. Nastojaćemo u naredna tri mjeseca da imamo što više okpljanja i kampova, gdje ćemo se što bolje upoznati. Imamo dogovoreno pet-šest utakmica. Imamo dogovoreno sa Slovačkom. Ja se nadam da ćemo do kvalifikacija odigrati dovoljno utakmica do kvalifikacija i selektirati najbolju ekipu koja će nastaviti kontinuitet ove selekcije“, optimista je selektor Nermin Šabić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u grupi 7 za protivnike imati selekcije Švajcarske, Finske i Gibraltara. Dvije prvoplasirane ekipe iz 13 kvalifikacionih grupa, te četiri najbolje trećeplasirane će ostvariti plasman u elitni krug kvalifikacija.(M.P.)