Dvogodišnja borba za radnička prava Hasana Krehe se nastavlja

Na svoj radno-pravni status još jednom je upozorio Hasan Kreho kojem je danas započela treća godina otkako je poslan na „čekanje“.

„Sve moje prijave tužilaštvu nisu polučile nikakav rezultat, te je ustvrdio kako očigledno ne prepoznaju međunarodni kriminal i da ovaj predmet  prelazi njihove mentalne i stručne kapacitete. Zbog toga ću svu dokumentaciju koju posjedujem predati u Sarajevo i neko će morati za sve ovo odgovarati“, kaže Hasan Kreho.

Hasan Kreho, diplomirani inžinjer mašinstva, poslan je 1. juna 2019. godine na „čekanje“ i danas je tačno dvije godine kako pokušava riješiti svoj radno-pravni status, istovremeno ukazujući i na nepravilnosti u radu kompanije Arcelor Mital Zenica.

„Želim da institucije rade svoj posao, za koji su jako dobro plaćeni, znači Tužilaštvo BiH, SIPA i Sud BiH, moraju provjeriti sve dokumente koji ukazuju da je riječ o međunarodnom kriminalu koji je na djelu od 1998.godine, pa do 2013.-te, kada je Vlada F BiH napravila pravno ništavne ugovore“, dodao je Kreho.

Sve navode, kaže, može potkrijepiti obimnom dokumentacijom i dokazima koje posjeduje, te da je nadležnima uvijek na raspolaganju.(R.Š.)