Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u BiH

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u BIH. Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privemenom saobraćajnom signalizacijom. Povećan je broj biciklista i motocilista, pa sve učesnike u saobraćaju molimo da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas će u vremenu od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati u mjestu Rogoušići (Sarajevo-Rogatica) dolaziti do kraćih obustava saobraćaja (u trajanju od 5 do 7 minuta).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.