Završeno asfaltiranje Zmajevačke ulice

Postavljanjem završnog sloja asfalta ovih dana je okončan posao rekonstrukcije Zmajevačke ulice u zeničkoj Mjesnoj zajednici „Zmajevac“.

Posao je urađen u dužini od 1.100 metara, a vrijednost ugovorenih radova je oko 206.217 KM sa PDV-om. Sredstva za ove namjene obezbijedila je Gradska uprava Zenice, nastavljajući tako svoje aktivnosti na stvaranju boljih uslova života građana i unapređenju infrastrukture grada.

„Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, posjetio nas je tokom prošle godine i na licu mjesta se uvjerio da ovu ulicu treba rekonstruisati, što je evo upravo i urađeno na zadovoljstvo oko 600 domaćinstava, koji koriste ovu ulicu“, kaže Midhat Ajanić, povjerenik Mjesne zajednice Zmajevac.

„Ovo za nas znači mnogo, jer je sada Zmajevačka ulica sa novim asfaltom i proširena, a znatno je bolja i svrsishodnija saobraćajnica, dok su su nam uslovi za život mnogo ljepši“, ističe Ajanić, smatrajući da će sada dobra putna infrastruktura omogućiti i brže naseljavanje tog prostora.

„Nakon što je lani Gradska uprava Zenice prepoznala ovaj projekat, a na osnovu iskazanih potreba mještana, upravo su završeni radovi na kompletnoj rekonstrukciji Zmajevačke ulice, što znači da je podignut stari asfalt i postavljen novi, urađena je odvodnja, a riješeni su i imovinsko pravni odnosi na određenim suženjima, te je ova saobraćajnica i proširena“, navodi Senad Alijagić, sekretar za Mjesnu zajednicu „Zmajevac“.