Završena vakcinacija građana Zenice u Areni

U periodu od 18.05.2021. godine do 21.05.2021. godine JU „Dom zdravlja“ Zenica je organizovao vakcinaciju građana Zenice protiv COVID-a 19 u Gradskoj areni Zenica.

“Projekat vakcinacije 1.980 naših građana u Areni Zenica sproveden je na uspješan način, te se ponosim našim radnicima koji su radili na ovom Projektu,” ističe dr.sc.prim Mersija Kasumović, direktorica Doma zdravlja Zenica.

Naši pacijenti i javnost zadovoljna su sa poslom koji je urađen u borbi protiv COVID-a 19, kao jednim od najvećih zdravstvenih izazova sa kojim se suočava zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini i svijetu.

S obzirom na ograničene količine vakcina koje Dom zdravlja Zenice dobija od Federalnog Zavoda za javno zdravstvo, trenutno nije moguće vakcinisati sve naše građane koji su iskazali interesovanje, prijavama u ambulantama porodične medicine. U svakom slučaju, svi koji žele da se vakcinišu, dobit će vakcinu protiv COVID-a 19, u skladu sa dinamikom nabavke u našoj državi.

“Naša ustanova na sebe je preuzela najveći teret da se sprovede Projekat vakcinacije u Areni Zenica. kao i vakcinacije koja se sprovodi počev od 12.03.2021., a sprovodit će se i u narednom periodu”, ističe Kasumović.

Svi, koji su nam bili prijatelji i koji su nam pomogli upućujemo veliku zahvalnost, a posebno Gradu Zenica, Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskim objektima Zenica, Zavodu zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, Službi civilne zaštite, Crvenom krstu Zenica, kao i svim našim građanima.