PO PRVI PUT U HISTORIJI: Ženska odbojkaška reprezentacija BiH plasirala se na Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine po prvi put u historiji plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Naše zmajice večeras su u dvorani Husejin Smajlović u Zenici savladale Latviju sa 3:0 u setovima i kolo prije kraja kvalifikacija obezbijedile plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Po setovima je bilo 25:20, 25:15 i 25:11.
Prvi set protekao je u sigurnoj igri naše selekcija koja nije dozvolila protivnicama da ih ozbiljnije ugroze. Bilo je 25:20.
Drugi set naše odbojkašice ulaze još odlučnije i na početku prave prednost od 8:3 sa dva vezana as servisa kapitenke Edine Begić. Do kraja drugog seta izvanredna igra naše selekcije za konačnih 25:15.
Treći set opet jednosmjerna ulica. Naše reprezentativke prave odmah razliku od 4:1, zatim 7:3, a prednost je kontinuirano rasla do kraja trećeg seta koji je završio 25:11 i na taj način naše djevojke su slavile u ovom meču i potvrdile plasman na Euro.
Historijski uspjeh naše ženske odbojkaške selekcije sa tribina je pratila najbolja svjetska odbojkašica Tijana Bošković.
Na ovaj način Zenica je još jednom pokazala da je pravi dom reprezentativnih selekcija i da sve selekcije koje ovdje nastupaju jednostavno ne mogu loše igrati.
Našim zmajicama želimo mnogo uspjeha na Evropskom prvenstvu. Sutra od 20 sati naša selekcija igra posljednje kolo. U utakmici bez rezultatskog značaja odmjerit će snage sa Slovenijom. (N. G.)