Danas kiša, evo kad nas očekuje ljepše vrijeme

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje u Hercegovini uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.

Intenzivnije padavine očekuje se u jugozapadnim područjima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu do 20 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 16 stupnjeva.

U četvrtak Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima, uglavnom u južnim i jugozapadnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24 stupnja.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša je moguća u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu i sjeveru do 27 stupnjeva.

U subotu Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu i sjeveru do 27 stupnjeva.