Asfaltirano 1.700 metara ulica Hamida i Josipovića put

Proteklog vikenda u sklopu Sporazuma o prijateljskom okruženju za sanaciju lokalnih cesta na području Grada Zenica koje izvođač radova koristi prlikom izvođenja radova na autocesti Koridora Vc, poddionica Klopče – Donja Gračanica, izvršeno je asfaltiranje ulice Hamida i ulice Josipovića put u Mjesnoj zajednici Novo Radakovo.

Ukupna dužina asfaltiranih ulica iznosi oko 1.700 metara. Na ovaj način u cijelosti je izvršeno asfaltiranje navedenih ulica do spoja sa naseljem Kopilo. Također, ranijom izgradnjom vezne saobraćajnice od ulice Josipovića put do ulice Kakanjska, izvršeno je spajanje naselja Hamida i Klopče.

Preostali dio ulice Hamida u dužini od 350 metara, od spoja ulice Prve zeničke brigade do ulice Margita sanirat će se nakon postavljanja instalacija Javnog preduzeća “Zenica Gas”.

“Svjestan sam da su naši sugrađani iz rubnih gradskih naselja koja gravitiraju gradilištima autoceste na Koridoru Vc izloženi svakodnevnim problemima usljed buke, saobraćaja i uništavanja već postojeće infrastrukture. Međutim, Grad Zenica u okviru svojih nadležnosti i kapaciteta prati dešavanja i u stalnoj smo komunikaciji sa Javnim preduzećem Autoceste FBiH, vršimo pritisak i na investitore i na izvođače da se ulice i putevi vraćaju u prvobitna stanja, kao i da se rekonstruišu oni putevi koji nisu bili asfaltirani. To je težak posao, ide relativno sporo jer ne zavisi od Gradske uprave. Ali, za razliku od prethodne gradske vlasti, odlučni smo da uvedemo reda i da zaštitimo imovinu Grada i građana Zenice. Sporazumi na kojima insistiramo i koje potpisujemo u okviru prijateljskog okruženja, isključivo su u interesu naših građana i stvaranja boljih uslova života u naseljima koja trpe posljedice izgradnje autoceste”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.