Polovičan učinak zeničkih rukometnih ligaša

Polovičan učinak imali su zenički ligaši u okviru 19. kola Prve rukometne lige Federacije BIH –grupa Sjever. Čelik junior je na domaćem parketu bio uspješniji od komšija iz Travnika sa 31:27.

Poluvrijeme je bilo 18:13 za domaćina. Zaslužena pobjeda Juniora kojom su učvrstili treće mjesto na tabeli.

Kod Čelik Juniora najefikasniji je bio Anes Suljić sa 7 golova, Muhamed Ajanović je postigao 6, te Edhem Grabus sa 5 golova. Kod gostiju Amar Hrustanović susret je završio sa 10 golova. Na drugoj strani neočekivan poraz Čelika u Banovićima od Rudara sa 23:22.

„Totalna bruka u Banovićima u utakmici ORK Rudar – Čelik! Lopta se crvenila od stida od sudijskih odluka mlađahnih (netalentovanih) sudija za koje ne znamo da li su ikada igrali rukomet ili su samo prošli pored rukometne dvorane.“ naovdi se u saopštenju iz Čelika nakon poraza u Banovićima. Krivci za poraz su kako kažu u zeničkom ligašu sudije  Bećirović-Trutović iz Gračanice

”Pozivamo Rukometni savez BiH da kod vođenja rukometnih liga daju šansu nekim novim, časnim, poštenim, nekorumpiranim sudijskim kadrovima od integriteta, onima koji će suditi po pravu i pravilima igre”, poručuju iz RK Čelika.

Rukometaši Čelika zadržali su drugu poziciju na tabeli sa 48 bodova dok je Čelik junior treći sa 40 poena.

U narednom 20. kolu Čelik Junior gostuje kod ekipe Bosna TS iz Tešnja, a drugi zenički ligaš, RK Čelik, je domaćin ekipi „Sana 7“.