Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava u oblasti privrede

FOTO: Zenicainfo.ba

Služba za privredu i upravljanjem razvojem Grada Zenice, raspisala je Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava u oblasti privrede za 2021. godinu na području Grada Zenice.

Za ove namjene na raspologanju je 200.000 konvertibilnih maraka, a rok za podnošenje prijava je 19. maj.

„Javni poziv raspisan je s ciljem unapređenja privrede u 2021.godini. U okviru javnog poziva predviđena  je realizacija dvije mjere. Prva je namjenjena postojećim mikro, malim i srednjim preduzećima. Oni će moći da apliciraju za nabavku opreme do 50 procenata od ukupne investicije, odnosno, maksimalno 5.000 KM može biti dodjeljeno korisniku. Ukupna sredstva predviđena za ovu mjeru iznose 100 000 KM“,  kaže Edina Hodžić, stručna saradnica pri Službi za privredu i upravljanje razvojem.

Druga mjera, pod nazivom „Moj prvi biznis u Gradu Zenica“, namjenjen je privrednicima koji su registrovali svoju djelatnost od 1. januara 2021. godine.

„Odnosno i oni koji tek namjeravaju da registruju svoju djelatnost nakon objave ovog Javnog poziva. Sredstva koja su namjenjena po ovoj mjeri iznose 3 000 KM za otvaranje obrta, odnosno 5 000 KM za otvaranje privrednog društva. Rok za podnošenje prijava je 19. maj, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u Službi za privredu i upravljanje razvojem“, dodala je Hodžić.

Ukupna sredstva predviđena Javnim pozivom za dodjelu podsticajnih sredstava u oblasti privrede za 2021. godinu na području Grada Zenice iznose 200.000 konvertibilnih maraka.(R.Š.)