Zeleni polumjesec donirao 350 kg mesa za potrebe Gradske narodne kuhinje

Arhiva

Mjesec Ramazan je mjesec posta i ibadeta i Božije milosti. To je i mjesec činjenja dobrih djela i posebna je blagodat za svakog pojedinca da u ovom mjesecu nahrani ili na drugi način pomogne onome kome je pomoć potrebna.

Danas u Zenici bilježimo značajnu donaciju Gradskoj narodnoj kuhinji u mesu u količini od 350 kilograma, realiziranu posredstvom Zelenog polumjeseca iz kojeg pozivaju i druge donatore da se odazovu i svoje donacije usmjere posredstvom ove humanitarne organizacije.

Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona pokrenuo je ranije projekat pod nazivom “Učešće u sufinansiranju Gradske narodne kuhinje u Zenici“ s ciljem unaprijeđenja usluga prema njenim korisnicima – socijalno ugroženim građanima i građankama Zenice.

„Drago nam je da smo i ovom donacijom, ovaj put Medrese Osman ef. Redžović iz Visokog dali svoj skromni doprinos poboljšanju kvaliteta obroka Gradske narodne kuhinje u toku mjeseca Ramazana, kada mnogi od njih poste i tim obrocima se iftare. Siguran sam da će se kvalitet obroka ovih dana donacijom  u mesu znatno poboljšati i zato koristim priliku da se još jednom zahvalim Medresi Osman ef. Redžović“, kaže predsjednik Zelenog polumjeseca ZDK Ibrahim Hadžimuhović.

Iz Visokog je danas u Zenicu dopremljeno 350 kg mesa za Gradsku narodnu kuhinju.

Sada je vrijeme darivanja i činjenja dobrih djela – djela koje se posebno nagrađuju u ovom mubarek mjesecu, pa prema tome podsjećamo i druge donatore da smo im  na raspolaganju za distribuciju njihovih donacija u ruke onima kojima je najpotrebnije, poručuju iz Zelenog polumjeseca ZDK. (A.H.)