Upitan početak takmičenja u ligama sjedeće odbojke

Većina sportskih asocijacija u BIH, uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, uspjela je organizovati ligaška takmičenja u proljetnom dijelu sezone.

Uz ragbi, takmičenja nisu počela ni u ligama sjedeće odbojke BIH. Takmičarska komisija Saveza sjedeće odbojke BIH na čelu sa Dževadom Junuzovićem iz Tuzle, izvršila je potrebne pripreme za start liga, ali se još uvijek čeka zeleno svjetlo za ulazak u školske dvorane.

„Što se tiče mene i Saveza sjedeće odbojke mi smo operativno spremni, odnosno donijeli smo odluku da startamo 5. aprila sa ligama, ali nas je korona ponovo poremetila. Naš zdravstveni, odnosno starosni bilten igrača dovoljno govori da ja ne mogu niti smijem da rizikujem u bilo kojem segmentu. Početak još uvijek nije definitvno odgođen. Imam pozive od ekipa. Dosta je različitih stavova i mišljenja. Očekujem da ponovo sutra, eventualno u petak, Upravnom odboru uputim jedan dopis, pošto smo mi zadnjom odlukom početak takmičenja prolongirali do 25. aprila. Naravno ponovo će sve zavisiti od epidemiološke situacije u BIH“, izjavio je za Zenicainfo.ba Dževad Junuzović, predsjednik Takmičarske komisije Saveza sjedeće odbojke BIH.

Zenica u ligama sjedeće odbojke ima tri kluba. KSO Bosna se takmiči u Prvoj ligi, dok su Zenica 92 i Čelik 07 premijerligaši. Sva tri kluba nastupaju u školskim sala. (M.P.)