Vremenska prognoza do kraja sedmice

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na području Krajine i dijelu centralne i sjeverne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C):

Bjelašnica 0;

Bugojno 5;

Jajce i Zenica 6;

Sarajevo 7;

Drvar, Ivan-sedlo, Livno, Prijedor i Stolac 8;

Banja Luka, Mostar i Sanski Most 9;

Doboj, Grude, Trebinje i Tuzla 10;

Bihać i Bijeljina 11;

Gradačac 14°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prolazno slaba kiša na području Krajine i dijelu centralne i sjeverne Bosne u jutarnjim satima. Više padavina u cijeloj zemlji od večernjih sati i tokom noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 15 i 22°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini preovladavat će oblačno. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Snijeg u nizinama je najizgledniji na području Krajine. Vjetar umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni većinom između 2 i 8°C, u centralnim i istočnim područjima i do 12°C. U Hercegovini temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U srijedu će u Bosni biti oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U jutarnjim satima prolazno u nizinama može padati snijeg. U Hercegovini djelomično vedro i sa prolaznim padavinama u jutarnjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prije podne povremeno su mogući jaki udari vjetra. Temperatura zraka u Bosni većinom između 1 i 7°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 2 i 7°C, a najviša dnevna između 8 i 14°C.

U četvrtak se u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka i sunčanije. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.